Chahid Charrak, de man achter Dutchperformante

Cahid Charrak, de man achter Dutchperformante. Wie is hij? Wat doet hij? Hoe is hij zo rijk en succesvol? En hoe is hij bekend geworden?

Wie is Chahid en waar is hij bekend van?

Chahid Charrak is bekend geworden door zijn lamborghini. Hij kocht deze in juni 2019. Later, in oktober 2019, had een collega van Chahid een Instagram account voor hem aangemaakt, met als reden dat iedereen met een dikke auto een Instagram account had. Eerst heette dit account cc.1371. Later werd dit dutchperformante. Dat is vernoemd naar zijn model lamborgini. Dat model heet namelijk Lamborgini Hurucan Performante.

In februari had Chahid zo’n 4000 volgers op instagram, en op dit moment heeft hij er ruim 500.000. Toen Chahid ineens volgers kreeg, leerde hij Boaz kennen. Boaz is een bekende YouTuber, die vooral filmpjes maakt over zijn trampoline truckjes. Boaz maakte ook filmpjes van Chahid en zijn lamborgini, en vanaf toen ging Hij viraal. Andere bekende YouTubers zagen het en trokken ook met de snelgroeiende Instagrammer op.

Chahid leerde daardoor Don de Jong kennen. Don heeft meer dan 1 miljoen volgers op YouTube. Ze leerde elkaar kennen, doordat Don een nieuwe badkamer wilde geven aan zijn ouders. Chahid wilden hem hierbij helpen, en gaf Don gratis een badkamer weg. Toen, werd hij pas écht bekend. Een slimme zet dus, van Chahid.

Don heeft een groter online netwerk dan Boaz, dus dat maakte Chahid nóg bekender. Nu post Chahid dagelijks op zijn Instagram account over zijn leven in zijn Instagram story’s.

Terug in de tijd

Voor de geschiedenis van Chahid gaan we terug naar 2002. Nét voor hij zou beginnen met de middelbare school, in de zomervakantie, nam Chahid een bijbaantje. Hij was daardoor ook de enige uit zijn klas die geld had. Maar op een gegeven moment zag hij dat het geld opraakte. Chahid was geobsedeerd voor geld, hij was overigens een geldwolf. Hij moest altijd geld zien, en wilde het nooit uitgeven.

”Altijd sparen sparen sparen sparen”

Een aantal jaar later, toen hij 16 jaar was, ging hij werken bij een pallet recycle bedrijf. Hij werkte daar harder dan ooit, 2 jaar lang. Hij kocht met zijn verdiende geld een kleine, rode Peugeot van €2900,-.

Nog een paar jaar later, in 2008, begon Chahid met ondernemen. Destijds was hij 18 jaar. Hij verliet het huis waar hij woonde met zijn ouders, in Zeewolde. Vervolgens huurde hij een loods. Deze loods had een wc, een kast met een tv’tje, en een bed die hij in zijn keuken zette. Een badkamer had hij niet, die verkocht hij alleen. Hij had destijds een abonnement bij de sportschool, waar hij ook douchte. Zijn eerste onderneming was Megadump. Megadump bestond uit tegels, badkamermeubels, douches, alles wat met badkamers te maken had. Zijn moeder deed de administratie, en later zijn accountant. Van zijn accountant heeft hij heel veel geleerd.

 
”Ik werkte van 9 tot 9, warmde een magnetronmaaltijd op en ging slapen. Totdat ik s’morgens weer om 5:45 op de fiets naar Megadump kon.”
 
Op een gegeven moment werd Chahid depressief. Hij deed elke dag hetzelfde, en werd daar gek van. Chahid verhuisde vanuit zijn loods naar een huurhuisje op de hoek van zijn bedrijf.  Hij nam van zijn stiefvader, op dat moment ook actief in de sanitairwereld, een ander bedrijf over. Omdat zijn stiefvader ging verhuizen, kon hij het bedrijf niet meer onderhouden. Eigenlijk stond deze onderneming €300.000,- in de schulden. Iedereen die hij kende zei dat Chahid dit bod niet moest aannemen. Iedereen, van zijn moeder tot zijn accountant. Toch nam Chahid dit aanbod aan. Hij stopte vervolgens €100.000,- in de showroom. Dus hij moest €400.000,- rechtzetten, voordat hij winst kon maken. Dit lukte hem uiteindelijk, maar zeker niet zonder moeite.
 
”Als ik nu terugkijk, heb ik er toch spijt van dat ik dat bedrijf over heb genomen. Want eerlijk, ik ben best wel genaaid met dat bedrijf. Op papier was het eigenlijk al failliet.”
 
Hierdoor raakte Chahid erg in een vibe, dat hij dacht dat alles hem zal lukken. Hij kocht nóg een pand. Opnieuw zei iedereen; niet doen! Chahid dacht terug aan de vorige keer dat mensen dit zeiden, en twijfelde dus geen moment. Helaas voor Chahid, ging het dit keer fout. Het ging failliet

Tegeldepot

Daarna focuste hij zich alleen nog maar op Megadump. In 2016 kwam Tegeldepot in beeld. Tegeldepot leek veel op Megadump. Daardoor waren Tegeldepot en Megadump eigenlijk concurrenten. Chahid belde Tegeldepot, en vroeg om een samenwerking. Dit omdat Tegeldepot veel meer op online gebied deed, en Megadump zich vooral richtte op showrooms, enz. Gelukkig zag Tegeldepot deze samenwerking wel zitten. Megadump maakte showrooms voor Tegeldepot, en Tegeldepot bouwde een online netwerk voor Megadump.

”Dit was achteraf de beste beslissing ooit”
 
Dus van concurrenten, naar compagnons. Zo kan het dus ook! Hierdoor gingen beide partijen door het dak. Op dit moment hebben Tegeldepot en Megadump samen €40.000.000,- omzet.
 
”Eigenlijk, als ik niet was gestopt met school, had ik nooit genoeg tijd om mijn bedrijven op te zetten. Dan zat ik nu op mijn knieën tegels te zetten, zonder een lamborghini.”

Over chahid nu

Nu bezit Chahid 6 ondernemingen. Inmiddels heeft hij ook eigen merchandise, en beseft nog steeds niet wat er allemaal gebeurd is en wat hij heeft bereikt in de afgelopen 12 jaar. En het gaat maar door. Chahid krijgt zoveel gedaan, door de goede mensen in zijn omgeving. Hij heeft veel goede, steunende vrienden en 103 man personeel.

Nu is Chahid bekend in Nederland, maar daar loopt hij soms wel tegenaan. Hij heeft vooral een jongere doelgroep. Zijn bedrijf krijgt ongeveer 500 telefoontjes per dag, waaronder kinderen. Chahid is geen ster in koken, sterker nog, hij kan het niet. Vaak besteld hij eten, over het algemeen is dat altijd sushi. Liever eet Chahid in een restaurant, maar nu met corona besteld hij zijn eten.

Social media

Chahid is, zoals eerder verteld is in dit artikel, bekend geworden door alle social media. Vooral dat van zijn vrienden, maar ook door zijn eigen Instagram account @dutchperformante. Om 20:00 uur s’avonds stopt hij met social media en regelt daarna tot 3:00/ 4:00 s nachts zijn facturen. Wel staat hij op om 10:00/ 11:00, en als het kan 12:00 uur. Chahid houd van originaliteit. Wel haalt hij inspiratie uit de content van de Amerikaanse YouTuber MrBeast. ‘‘Omdat niemand in Nederland de dingen doet die MrBeast doet, ben ik origineel’’, zegt Chahid.

”Als nu een YouTuber de sanitair in gaat maak ik hem helemaal kapot”

Familie

Chahid heeft 4 kinderen. Giovanny, Mylana, Verginio, en Luciano. Alle 4 hebben ze eigen Instagram accounts, die worden beheerd door Chahid en zijn vrouw, genaamd Samantha. Zijn vrouw helpt Chahid enorm. Chahid runt 6 ondernemingen, terwijl zijn vrouw 4 kinderen onderhoudt. Gelukkig krijgt Chahid de ruimte om te ondernemen, anders had hij niet gehad wat hij nu had. 

Lees ook:

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen Bloggen. Als blogger kan je een passief inkomen opbouwen. Dat betekent dat je geld verdiend, terwijl je NIET aan het werk bent. Raak niet in de war met...

Lees meer

Geld verdienen in coronatijd

Geld verdienen in coronatijd Ontdek de methode Wil jij ook geld verdienen in coronatijd? Het zijn onzekere tijden. Misschien verliezen we onze baan.  De meeste rijke mensen verdienen meer dan ooit dit...

Lees meer

Hoe werkt affiliate marketing?

Hoe werkt affiliate marketing? Check de affiliate marketing cursus! Benieuwd hoe affiliate marketing werkt? In dit artikel leggen we je uit hoe affiliate marketing werkt, en hoe jij ermee kunt beginnen.  Wat is affiliate...

Lees meer

Affiliate Marketing Revolutie

Affiliate marketing revolutie (Jacko Meijaard) Review + ervaring Bekijk de affiliate marketing revolutie In deze review hebben we het over ‘De Affiliate Marketing Revolutie’. (AMR) Dit is een online cursus, gemaakt door...

Lees meer

Gratis affiliate marketing e-book!

Graag geld verdienen op het internet? Download nu het gratis e-book en ik leer je hoe je dit realiseert!