Hoe verbeter je je seo?

Hoe moet je je SEO verbeteren? En waarom is het zo belangrijk? Dat is waarschijnlijk wat jij je afvraagt. Ben jij bezig met affiliate marketing? Of met dropshipping? Of heb je een gewoon een website? Dan komt daar ook SEO bij kijken. Het is handig om een goede SEO te hebben.

Goede SEO —> hoger in de zoekresultaten —> meer bezoekers —> meer lezers / verkopen.

En dat laatste is natuurlijk waar het allemaal om draait. Toch weet niet iedereen dat het begint bij een goede SEO.

Wat is seo

SEO is de manier hoe jij gevonden wordt op het internet. SEO is erg belangrijk als je een website hebt. Je wilt namelijk graag gevonden worden, zodat je succes behaald met je website.

Daarmee bedoel ik succes in elk opzicht. Meer bezoekers, en vervolgens meer verkopen/ lezers. Elke website vecht met zoekmachineoptimalisatie. Iedereen wilt ten slotte bovenaan alle zoekopdrachten van Google staan.

Jij bent ten slotte ook op deze pagina gekomen, doordat hier goede SEO opzit.

Maar hoe kom je nou aan de beste SEO woorden?

De beginnersfout

Veel beginners gaan de mist in bij het kiezen van brede termen. Daarmee bedoel ik dat wanneer je een zoekterm gebruikt die veel verschillende zoekresultaten kan opleveren, de kans kleiner wordt dat mensen jou vinden. En dat wil je niet!

Dat komt omdat er op de brede zoektermen veel concurrentie zit. Jouw concurrenten hebben zichzelf al bewezen, omdat Google en hun gebruikers al weten dat de website betrouwbaar en informatief is.

Voor jou is het dan erg lastig om daartussen te komen.

Bijvoorbeeld:

Jij schrijft iets over afvallen als 50+er.

Goede zoekterm: Afvallen als 50+er

Foute zoekterm: Afvallen

Conclusie: Wees specifiek. Andere websites gebruiken ook ‘afvallen’, dus jij moet iets origineels bedenken zodat je veel gerichter bezoekers krijgt. Dit omdat, bij gerichte bezoekers er meer bezoekers zijn geïnteresseerd zijn. En dat betekent dan weer meer verkopen.

Het geheim om je SEO te verbeteren

Dus, als je ‘long tail’ zoektermen gebruikt, zul je sneller succes behalen. Dat komt omdat daar minder concurrentie op zit omdat de zoekterm origineler is dan de brede zoektermen

Je kunt long-tail zoekwoorden zoeken op AnswerThePublic, of op SemRush, maar je moet natuurlijk wel weten wát je daar moet doen.

In het filmpje hiernaast / hieronder legt Jacko Meijaard je je precies uit wat je moet doen op die sites.

Wie is Jacko Meijaard?

Jacko Meijaard is de king als het gaat om Affiliate Marketing. Affiliate Marketing is kort gezegd, dat jij iemands product promoot, en wanneer iemand het dan koopt jij een deel van het geld krijgt.

Alles leren over SEO

Wil je álles leren over SEO?

Dan raad ik je deze e-books aan. Je kunt het kleine, medium, large, of extra large pakket nemen. Helemaal naar jouw wens! In de e-books staan de beste tips over ‘linkbuilding’

Linkbuilding betekent dat zoveel mogelijk andere websites jouw website op hun website linken. Dat is een mond vol woorden, dus de zin nog een keer lezen is geen probleem 😉

Omdat Google dat ziet, belonen zij jou daarvoor door jouw website hoger in de zoekresultaten weer te geven. 

Lees ook:

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen Bloggen. Als blogger kan je een passief inkomen opbouwen. Dat betekent dat je geld verdiend, terwijl je NIET aan het werk bent. Raak niet in de war met...

Lees meer

Geld verdienen in coronatijd

Geld verdienen in coronatijd Ontdek de methode Wil jij ook geld verdienen in coronatijd? Het zijn onzekere tijden. Misschien verliezen we onze baan.  De meeste rijke mensen verdienen meer dan ooit dit...

Lees meer

Video van Jacko Meijaard

Social Media van Jacko Meijaard


Delen

[Sassy_Social_Share]