Hoe werkt affiliate marketing?

Benieuwd hoe affiliate marketing werkt? In dit artikel leggen we je uit hoe affiliate marketing werkt, en hoe jij ermee kunt beginnen. 

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing betekent kort gezegd, dat jij iemands product / dienst promoot. Als mensen het dan vervolgens kopen krijg jij commissie (een klein deel van het bedrag). 

Hoe werkt het?

Affiliate marketing werkt zo: Er zijn 4 partijen.

Partij 1: De verkoper

Partij 2: De affiliate (Jij)

Partij 3: Het affiliate netwerk (Deze partij bied aan de affiliate de producten aan van de verkoper. Ook houd het affiliate netwerk de kliks bij, de affiliate commissies en betaald ze uit.)

Partij 4: De koper

Alle 4 partijen hebben profijt van deze ‘affiliate cirkel’. 

De verkoper omdat deze een verkoop heeft gerealiseerd.

Jij als affiliate, omdat deze een deel van het bedrag heeft gekregen.

Het affiliate netwerk, omdat deze ook een klein deel heeft gekregen van de verkoper, om hun producten aan te bieden.

En tot slot de koper, omdat deze het product heeft gekregen die hij/zij wilde hebben.

Zodra de koper het product koopt wat de affiliate promoot, krijg jij als affiliate een deel van het bedrag. Dat gaat allemaal automatisch en via het internet. 

Wat moet je doen?

Alles wat jij moet doen is, op social media, of op je eigen website, een affiliate link plaatsen. In die link zit namelijk jouw eigen code, die je krijgt als je je aanmeld bij een affiliate netwerk. 

Het beste kun je er iets bij schrijven, of als je veel kans wilt maken op een verkoop een blog eromheen schrijven. Een deel van de mensen die de blog leest koopt het product. 

Hoe krijg ik uitbetaald?

Via het affiliate netwerk krijg je uitbetaald. Dat gaat automatisch, dus het zou zomaar kunnen dat jouw saldo hoger is wanneer je in de ochtend opstaat dan toen je gisteravond ging slapen. Dat is de kracht van het internet, het stopt nooit. Zelfs niet in de nacht.

Hoeveel verdien je met affiliate marketing?

Hoeveel je verdiend met affiliate marketing hangt af van het bedrag en het product. Somigge producten geven je 40% commissie, en andere geven je maar 8%. Als een product maar 1x gemaakt hoeft te worden (denk aan een work-out videotraining) is de comissie natuurlijk superhoog. 

Er gaan dan veel meer affiliates die work-out videotraining promoten, en zal de verkoper veer meer geld verdienen. Affiliate marketing is en blijft het beste online verdienmodel!

Lees hier de uitgebreide versie over ‘Hoeveel geld verdien je met affiliate marketing’

Hoe begin je als affiliate?

Als je graag wilt beginnen met affiliate marketing als affiliate, lees dan dit artikel over beginnen met affiliate marketing. 

Lees ook:

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen Bloggen. Als blogger kan je een passief inkomen opbouwen. Dat betekent dat je geld verdiend, terwijl je NIET aan het werk bent. Raak niet in de war met...

Lees meer

Geld verdienen in coronatijd

Geld verdienen in coronatijd Ontdek de methode Wil jij ook geld verdienen in coronatijd? Het zijn onzekere tijden. Misschien verliezen we onze baan.  De meeste rijke mensen verdienen meer dan ooit dit...

Lees meer

Delen

[Sassy_Social_Share]