Welk product moet je promoten bij affiliate marketing?

Als je wilt beginnen met affiliate marketing, moet je natuurlijk wel weten welk product je gaat promoten. Als je dat nog niet weet, ga ik je daar vandaag bij helpen.

Waar houd je van en wat doe je graag?

Waar houd ik van, en wat doe ik graag? 

Stel die vraag eens aan jezelf. Als je daar een antwoord op hebt, ga je in ieder geval al in de goede richting. Je kunt dan kiezen in welke niche je je gaat verdiepen. (Niche is je onderwerp-groep. Als je elektronica als niche kiest, kan je laptops, telefoons, en andere apparaten promoten).

Als je geen antwoord op die vraag hebt, stel jezelf deze vraag eens: Waarover wilde ik altijd al meer weten? Als je dat weet kun je ook je niche bepalen.

Waarom een niche die bij je past?

De reden waarom je een niche zou moeten kiezen die bij past, is omdat je er dan makkelijker over schrijft en overtuigender klinkt. 

Dat is bij affiliate marketing erg belangrijk, omdat je dan meer kans maakt op een verkoop. En daar draait het natuurlijk allemaal om.

Mijn belangrijkste tip van vandaag: Kies iets wat bij je past, en doe dat bij elke keus bij affiliate marketing.

Affiliate programma of affiliate netwerk?

In Nederland zijn er affiliate programma’s en affiliate netwerken. Het is belangrijk dat je het verschil weet tussen die 2. Natuurlijk leggen wij dit ff voor je uit 😉

Een affiliate netwerk is de derde partij die bijhoud hoeveel kliks jij ontvangt, je commissies, en je vervolgens uitbetaald. Een affiliate netwerk biedt producten van verschillende bedrijven aan, maar heeft ze zelf niet.

Een affiliate programma is eigenlijk een affiliate netwerk binnen 1 bedrijf. Jij kunt je als affiliate aansluiten bij een bedrijf met een affiliate programma, en daar vind je alle producten van dat bedrijf. Ze betalen je ook uit, er zit geen derde partij tussen. Denk aan bedrijven met een affiliate programma aan Bol.com, Coolblue, en Wehkamp

Wat voor soort product?

Welke soort product je kiest bepaald onder anderen hoeveel geld je verdiend met affiliate marketing.

Als je namelijk een product kiest die maar 1x gemaakt hoeft te worden, is de commissie veel hoger dan een normaal product.

Een voorbeeld van zo’n product, is een online videotraining die gaat over een work-out. Het is voor de verkoper natuurlijk veel winstgevender om hoge commissie aan te bieden. Dan gaan er meer affiliates aan de slag met promoten, en zullen er meer verkopen plaatsvinden. En dat is natuurlijk wat de verkoper wilt.

Daarom ben ik daar voorstander van, maar er zijn heel veel andere mogelijkheden. Het beste affiliate netwerk waar je online trainingen vind om te promoten is PayPro. (Nee, geen PayPal, wat ik zelf ook eerst dacht;))

Je kunt je hier aanmelden als affiliate bij PayPro

Waar vind ik de juiste producten?

Als je nu weet in welke niche je producten wilt gaan promoten, moet je uitzoeken welk affiliate netwerk / bedrijf (met affiliate netwerk) dat soort producten heeft. 

3 voorbeelden van bedrijven met een affiliate programma zijn Bol.comAmazonCoolblue

3 voorbeelden van affiliate netwerken zijn AwinTradetrackerPayPro.

Lees ook:

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen Bloggen. Als blogger kan je een passief inkomen opbouwen. Dat betekent dat je geld verdiend, terwijl je NIET aan het werk bent. Raak niet in de war met...

Lees meer

Geld verdienen in coronatijd

Geld verdienen in coronatijd Ontdek de methode Wil jij ook geld verdienen in coronatijd? Het zijn onzekere tijden. Misschien verliezen we onze baan.  De meeste rijke mensen verdienen meer dan ooit dit...

Lees meer

Hoe werkt affiliate marketing?

Hoe werkt affiliate marketing? Check de affiliate marketing cursus! Benieuwd hoe affiliate marketing werkt? In dit artikel leggen we je uit hoe affiliate marketing werkt, en hoe jij ermee kunt beginnen.  Wat is affiliate...

Lees meer

Gratis affiliate marketing e-book!

Enthousiast over affiliate marketing? Graag geld verdienen op het internet om te werken waar en wanneer je maar wilt? Download nu het gratis e-book en ik leer je hoe je dit zo gemakkelijk mogelijk realiseert!