Geld verdienen met bloggen

Bloggen. Als blogger kan je een passief inkomen opbouwen. Dat betekent dat je geld verdiend, terwijl je NIET aan het werk bent.

Raak niet in de war met geld verdienen en daar niks voor hoeven te doen. Je moet bij een passief inkomen wel werken, maar je werk blijft je uitbetalen. Je verdiend dus steeds hetzelfde geld, wat betekent dat het internet voor jou werkt en niet andersom. Dat betekent ook, dat je dat kan opschalen. Elke maand groeit jouw inkomen.

Ik help je even om het je voor te stellen. Stel, je bent met familie uit eten. Aan het einde, betaal jij de rekening met het geld dat je ondertussen hebt verdiend. Dát is een passief inkomen.

1. Waarom ook jij geld zou moeten verdienen met bloggen

De grootste reden waarom ik iedereen aanraad om te bloggen is omdat je je eigen baas bent. Je kiest zelf waar, wanneer en hoe jij te werk gaat. Je kan dus op vakantie wanneer je wilt, omdat je daar ook kan werken. Bijvoorbeeld terwijl je aan het strand zit. 

Dat is de kracht van het internet: Je bent tijd en locatie-onafhankelijk

2. Is bloggen iets voor jou?

In principe kan iedereen bloggen. Maar is het wel voor jou weggelegd? Dat is weer een ander onderwerp.

Ik zie vaak genoeg ondernemers / bloggers die in de eerste maand super enthousiast zijn, en de hele maand hun website volschrijven met goede content, maar omdat ze nog geen geld zien gaat het tempo omlaag, naar 1x per week, daarna 1x per maand…. En binnen 3 maanden stoppen ze ermee. Simpelweg omdat ze nog geen resultaat zien.

De meeste zijn het sneeuwbal effect vergeten, of kennen het helemaal niet. Ik wil zoveel mogelijk mensen leren wat het sneeuwbal effect inhoud.

2.1 Het sneeuwbal effect

Zo werkt ie: 

Je hebt vroeger vast weleens een sneeuwpop gemaakt. Toch? Vast wel. Als je de sneeuwbal rolde, werd hij steeds groter en groter. Zo werkt het ook met een passief inkomen. Hoe meer tijd je erin steekt, hoe groter je maandelijkse verdiensten worden. Elke maand groter.

Als je begint met een normale 9 tot 5 baan, is het altijd 50/50. De ene 50% voor het werk dat je verricht, en de andere 50% voor wat je ervoor terug krijgt: het geld.

Bij een passief inkomen werkt dat anders. In het begin zal je waarschijnlijk 80% werken en 20% verdienen. Maar zolang je door blijft gaan, zolang jij je netwerk blijft vergroten, keert het om, en werk je 20% terwijl je 80% verdiend. 

En dát is de reden waarom ik begon met bloggen. Ik wist dat het me op den duur financiële vrijheid zou geven. 

Nu je het sneeuwbal effect begrijpt wil ik het hebben over….. *tromgeroffel* tromgeroffel*

2.2 Continuïteit (voortgang zonder onderbreking)

Continuïteit. Een van de belangrijkste aspecten bij het beginnen met bloggen. 

Het heeft eigenlijk te maken met het sneeuwbal effect. De grootste uitdaging is continu bouwen. De meeste mensen mislukt dit, omdat ze geen resultaat zien zoals geld of bezoekers.

Maar dat is logisch, je bent hier op het verkeerde adres als je denkt dat je volgende week €10.000 gaat verdienen. Je moet leren op lange termijn denken. Als jij met jezelf afspreekt om elke week 1 blog te schrijven van 1000 woorden, gaat het je lukken. Dan ga jij bezoekers krijgen en geld verdienen met bloggen.

Google richt zich namelijk op regelmatig vernieuwde blogs.

Ook logisch is dat mensen stoppen omdat ze geen resultaten zien. De mens heeft zichzelf aangeleerd iets te krijgen voor het werken, en niet om 3 maanden te wachten. In die tijd  (of korter/langer dan 3 maanden) is stoppen het makkelijkste wat je kunt doen. De makkelijkste keuze die je kan maken. Maar de kunst is, om dit te vermijden en door te blijven gaan.

Maak die stap. Elke week een blog schrijven van 1000 woorden. Geloof mij dat als jij dit doet, jij ook geld kan verdienen met bloggen. 

Zorg dus dat je in jezelf geloofd, om door te blijven gaan. Uiteindelijk kan je het voor elkaar krijgen om al het werk wat je hebt gedaan de maanden voordat je geld begon te verdienen terug te verdienen in 1 week. 

Je moet dat alleen maar zien te begrijpen.

Ik heb ook vaak momenten waarop ik geen zin heb, omdat ik me niet lekker voel, of geen zin heb omdat het een warme zomerse dag is, maar ik eerst 2 uurtjes moet werken. Dus: ben jij bereid om uit je comfortzone te stappen?

Kortom: blijf doorgaan, wat er ook gebeurd. 

2.3 Kom uit je comfortzone!

Kom uit je comfortzone!

Dit is (ook) een van de belangrijkste dingen als je begint met bloggen. Je hebt net geleerd dat je in de eerste periode niks zal verdienen. Je kan ook geluk hebben, en binnen een week al geld verdienen. 

Het punt is, dat je waarschijnlijk vanavond liever op de bank kruipt en tv gaat kijken. Het probleem is, dat je op die manier geen succes zult behalen. Zo simpel is het.

Je moet de eerste periode gewoon hard werken om resultaten te behalen. Zo werkt het nou eenmaal.

Je hebt elke dag keuzes: 

Muziek luisteren / inspirerende podcasts luisteren

Uitslapen/ Vroeg opstaan en werken

Feesten / leren

Waarschijnlijk doe jij de eerste punten veel liever dan die daarna komen. Dat omdat dit binnen je comfortzone zit. Maar als je nieuwe dingen wilt bereiken, moet je ook nieuwe dingen gaan doen. 

2.4 Voordelen en nadelen van bloggen

Net als alle andere dingen zitten er voordelen en nadelen aan bloggen. Maar om eerlijk te zijn vind ik de verhouding oneerlijk voor de nadelen 😉

Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen:

2.5 Passief inkomen

Over dat laatste punt wil ik het nog even hebben. Is het wel een nadeel? Het zou toch leuk zijn, als je de ene maand afsluit met €2000, en de volgende maand met €4000. Je hebt niet harder gewerkt. Sterker nog, je deed hetzelfde als vorige maand. Maar toch heb je in die maand 2x zoveel verdiend.

Dat is de kracht van een passief inkomen. 

3. Hoe begin je een blog?

Nu is het tijd om te beginnen aan je blog. 

Wij leggen je stap voor stap uit wat je moet doen om te beginnen met bloggen.

Eerst moet je bedenken waarover je wilt bloggen. Ben je hier nog niet helemaal uit? Dan helpen we je daar natuurlijk mee. Als je al weet waarover je wilt bloggen, kan je 3.1 natuurlijk overslaan

3.1 Waarover moet je bloggen?

Als je gaat beginnen met bloggen is het natuurlijk handig om van tevoren te bedenken waarover je wilt bloggen. Als je dit nog niet weet, helpen wij je even. Het moet namelijk wel bij jou passen en je moet er geld mee kunnen verdienen.

Waar houd ik van, en wat doe ik graag?

Stel die vraag eens aan jezelf. Als je daar een antwoord op hebt, ga je in ieder geval al in de goede richting. Je kunt dan kiezen in welke niche je je gaat verdiepen. (Niche is je onderwerp-groep. Als je elektronica als niche kiest, kan je over laptops, telefoons, en andere apparaten bloggen). Weet je het nog niet? Gaan we verder! 

Waarover wilde ik altijd al meer weten?

Als je dat weet kun je ook je niche bepalen.

Waarom een blog die bij je past?

De reden waarom je een blog zou moeten kiezen die bij past, is omdat je er dan makkelijker over schrijft en overtuigender overkomt. Ook schrijf je hierdoor goede content, en kom je hoger in de Google zoekresultaten.

Dat is bij bloggen erg belangrijk, omdat je dan meer kans maakt op een geïnteresseerde lezers. 

Conclusie: Kies iets wat bij je past, en doe dat bij elke keus bij bloggen.

3.2 Hoe verdien je geld met bloggen?

Je blogt natuurlijk om geld te verdienen. Niet iedereen hoor, je kan het ook doen als hobby en er geen geld mee verdienen. 

Maar als je wel geld wilt verdienen met bloggen, hebben wij een paar verdienmodellen hoe je geld kan verdienen met bloggen. 

Manier 1. Google ads

Je kan geld verdienen door Google Ads. Zelf doe ik dit niet en raad ik het ook af. Simpele reden: je verdiend er niet echt veel mee en mensen vinden al die balkjes erg irritant. Zeker bij een wat kleinere website raad ik het sterk af.

Ook hebben sommige mensen een AdBlocker, waardoor zij jouw ads niet eens zien. Dan verdien je al helemaal niks natuurlijk.

Je moet dus goed nadenken of je dit wel wilt.

Manier 2. Affiliate Marketing

Affiliate marketing vinden wij het beste verdienmodel ooit. Waarom? Affiliate marketing is vrij makkelijk. Natuurlijk moet je hard werken voor je blogs en hard werken om je passieve inkomen te laten groeien.

Affiliate marketing is, iemands product / dienst promoten, en wanneer een van jouw bezoekers het product / dienst aanschaft, krijg jij een commissie (een deel van het bedrag). 

In dit gratis ebook lees je de volledige uitleg van wat affiliate marketing is en inhoud, en hoe ook jij hier geld mee kan verdienen Aanmelden bij een affiliate netwerk is vaak gratis en je kan meteen beginnen. Je kopieert jouw unieke link en plaatst hem op je website. Als iemand dus met jouw link het product koopt, krijg jij commissie.

Promoot producten/ diensten die bij jouw blog passen. Blog je over vakanties, promoot je vakanties, hotels, bed&breakfasts, vakantieparken, noem maar op.

Blog je over je welzijn en gezondheid, promoot je trainingen om beter te slapen, goed te focussen, sneller te lezen, work-outs, work-out materiaal… Ga maar door.

Lees dus snel het gratis affiliate marketing ebook!

Manier 3. Maak een ledengedeelte

Je kunt op je WordPress website een ledengedeelte maken. Je kan een deel van je website afschermen waar je alleen kan inloggen met je e-mail-adress.

Vraag bijvoorbeeld €10 p/m aan elk lid en plaats op het ledengedeelte waardevolle content zoals e-books, trainingen, premium artikelen.. 

Op WordPress betaal je €90 per jaar voor een ledengedeelte en je haalt het er gemakkelijk weer uit.

Manier 4. Maak je eigen instapproduct en begin met E-mail marketing

Geef een gratis e-book weg en creeër zo een e-mail lijst.

Verzamel e-mail adressen van mensen die op jouw site je e-book hebben gekocht, en schrijf e-mails die naar iedereen worden verstuurd. 

Zo ‘zeur’ je een beetje bij je bezoekers om je website nog eens te bezoeken. De meeste mensen op je e-mail lijst willen ook echt aan de slag, anders zouden ze zich niet aangemeld hebben. 

E-mail marketing is dus essentieel!

In dit ebook leer je hoe affiliate marketing met email marketing werkt

Manier 5. Geef een webinar

Je kan webinars geven. Dit hoeft niet vaak, 1x per maand is goed genoeg. Dit kan je gratis doen of betaald. Zo bouw je een goede band op met je bezoekers, en vertrouwen ze je meer in wat je doet.

Onthoud: mensen kopen van mensen, niet van websites. Ze willen dus graag weten hoe je eruit ziet en wat voor persoon je bent.

4. Website aanschaffen

Na het kiezen van je onderwerp, moet je gaan beginnen met je website. Geloof me dat het helemaal niet zo spannend is als het lijkt.

Stap 1. Domeinnaam kiezen

De domeinnaam is de naam die je ziet bovenaan de site, in de zoekbalk naast het slotje. In dit geval staat hier www.geldhemel.nl. Het is belangrijk dat je een pakkende, passende domeinnaam kiest, die gelijkstaat aan de blogs die je wilt plaatsen. Zo onthouden de bezoekers je naam en keren ze terug of delen ze dit op bijvoorbeeld facebook. Ik heb gekozen voor geldhemel.nl, omdat ik mensen graag leer geld verdienen. 

Een .nl domeinnaam kost €2,95. een .com domeinnaam kost  €8,99. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar .nl, omdat dit natuurlijk goedkoper is, en de bezoeker zeker weet dat het een Nederlandse website is.

De beste hosting waar jij je website kunt aanschaffen is Vimexx. Zij hebben de beste hosting & klantenservice. Wij zullen stap voor stap uitleggen hoe je een domeinnaam koopt bij Vimexx.

Stap 2. Domeinnaam kopen

Type je domeinnaam in het vak ‘Type hier je gewenste domeinnaam’. Vimexx laat dan zien of jouw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. Dat zal wel zo leuk zijn 😉

Kies je extensie. Je extensie is .nl, .com, enzovoort. Vervolgens klik je op de groene knop ‘bestel’. In het geval van een oranje knop waar staat: ‘verhuiscode’, is de domeinnaam helaas bezet. Kies dan een andere domeinnaam / extensie. 

Stap 3. Hosting

Klik op stap 2. Nu kom je op de hostpakettenpagina. Je ziet 3 verschillende kopjes. Klik op ‘webhosting’ Kies zelf welk hostingpakket je wilt. Bij een blogwebsite raad ik je aan om te gaan voor het Standaard Pakket. Dit is genoeg ruimte, een goede laad-snelheid en je kunt natuurlijk altijd upgraden. 

Stap 4. Betalen

Aan de rechterkant zie je de prijs verschijnen. Klik vervolgens op stap 3. Je moet even een account aanmaken / inloggen. Zodra je dit hebt gedaan betaal je en rond je de bestelling af. Na enkele uren krijg je een mailtje van Vimexx . In de mail staan al de gegevens van je site, en hoe jij WordPress installeert op je site. (WordPress is de website maker) 

Stap 5. Mail ontvangen en Directadmin

In het mailtje staat een link naar je cPanel. Klik op die link. Je komt vervolgens in een menuutje waar je je kan aanmelden. Je meld je aan met de inloggegevens die je in je mail hebt ontvangen. Klik op aanmelden. 

Stap 6. WordPress installeren

Scroll in je cPanel totdat je ‘WordPress’ ziet staan. Klik daarop. Klik vervolgens op Install. Je komt in een lijstje met een aantal dingen die je moet invullen. Dit is een belangrijk deel, dus let goed op! (Ik gebruik mijn eigen website even als voorbeeld)

Versie: kies de nieuwste WordPress versie.

Url: http://www.geldhemel.nl

Site naam: GeldHemel.nl

Site beschrijving: Beste manieren van geld verdienen die jij nog niet kent!

Admin gebruikersnaam: Vul jouw eigen voornaam in.

Admin wachtwoord: Kies je eigen wachtwoord die je in moet vullen als je inlogt op WordPress

Selecteer taal: Hier mag je natuurlijk invullen wat je zelf wilt. Het heeft geen invloed op jouw eigen website, maar het is de taal die jij ziet als je aan het bewerken bent. Het best kies je voor Nederlands, of Engels. Maar dat is natuurlijk aan jou!

Klik op Install. 

Stap 7. Controleren!

Stap 7 is controleren of WordPress is geïnstalleerd. Dit doe je door naar je website te gaan typ dit in de google zoekbalk: https://www.jouwdomein.nl

Je verbinding is niet privé. Krijg je deze foutmelding? Dat is heel normaal. Je website is nog bezig met SSL en al dat soort dingen waar alleen nerds verstand van hebben. In ieder geval, maak je niet druk. Klik gewoon op ‘doorgaan naar website’. 

Zoals je ziet is WordPress succesvol geinstalleerd. Is dit niet gelukt, neem even contact op met Vimexx.

Stap 8. Website bewerken

Om je site te kunnen bewerken moet je in de zoekbalk je website invullen, en erachter /wp-admin/ invullen. Klik vervolgens op enter. Hier kun je inloggen met de inloggegevens die je bij stap 5 hebt gemaakt. Vervolgens kom je in het dashboard van je WordPress website

4.1 Je eerste blog

Tijd voor je eerste blog. Maak deze aan door in WordPress naar berichten te gaan en een nieuwe te maken. Hier kun je beginnen met schrijven. Vergeet niet regelmatig rechtsbovenin te klikken op updaten. 

Zorg dat je bijpassende afbeeldingen toevoegt om de blog op te maken. Mensen blijven dan graag doorlezen. 

Op www.pixabay.com kan je gratis afbeeldingen vinden!

4.2 SEO

SEO (zoekmachineoptimalisatie) is erg belangrijk. Je moet namelijk goed vindbaar zijn op internet. 

Het beste kun je de plugin Yoast SEO installeren. Ga naar je wordpress, en scroll naar plugins. Daarna ga je naar nieuwe plugin en zoek je naar ‘Yoast SEO’. Installeer deze.

Bij het bewerken van je blog, kan je klikken op Yoast SEO. Daar voer je je focus keyphrase in. Dat is de zoekopdracht waar jij op gevonden wil worden. 

Zodra Yoast een groene smiley geeft, is je SEO perfect! Anders moet je nog even zijn tips volgen, en je blog veranderen. 

Lees ook:

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen Bloggen. Als blogger kan je een passief inkomen opbouwen. Dat betekent dat je geld verdiend, terwijl je NIET aan het werk bent. Raak niet in de war met...

Lees meer

Geld verdienen in coronatijd

Geld verdienen in coronatijd Ontdek de methode Wil jij ook geld verdienen in coronatijd? Het zijn onzekere tijden. Misschien verliezen we onze baan.  De meeste rijke mensen verdienen meer dan ooit dit...

Lees meer

Hoe werkt affiliate marketing?

Hoe werkt affiliate marketing? Check de affiliate marketing cursus! Benieuwd hoe affiliate marketing werkt? In dit artikel leggen we je uit hoe affiliate marketing werkt, en hoe jij ermee kunt beginnen.  Wat is affiliate...

Lees meer

Affiliate Marketing Revolutie

Affiliate marketing revolutie (Jacko Meijaard) Review + ervaring Bekijk de affiliate marketing revolutie In deze review hebben we het over ‘De Affiliate Marketing Revolutie’. (AMR) Dit is een online cursus, gemaakt door...

Lees meer

Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen Bloggen. Als blogger kan je een passief inkomen opbouwen. Dat betekent dat je geld verdiend, terwijl je NIET aan het werk bent. Raak niet in de war met...

Lees meer

Geld verdienen in coronatijd

Geld verdienen in coronatijd Ontdek de methode Wil jij ook geld verdienen in coronatijd? Het zijn onzekere tijden. Misschien verliezen we onze baan.  De meeste rijke mensen verdienen meer dan ooit dit...

Lees meer

Affiliate Marketing Revolutie

Affiliate marketing revolutie (Jacko Meijaard) Review + ervaring Bekijk de affiliate marketing revolutie In deze review hebben we het over ‘De Affiliate Marketing Revolutie’. (AMR) Dit is een online cursus, gemaakt door...

Lees meer

Geld verdienen met dropshipping

Geld verdienen met dropshipping Direct beginnen In dit artikel leer je hoe jij een winstgevende business op kan zetten met dropshipping. Hier leg ik je alles uit wat je moet doen om...

Lees meer

Gratis affiliate marketing e-book!

Enthousiast over affiliate marketing? Graag geld verdienen op het internet om te werken waar en wanneer je maar wilt? Download nu het gratis e-book en ik leer je hoe je dit zo gemakkelijk mogelijk realiseert!